Assyriska Kvinnoförbundet genomförde tidigare i år en uppmärksammad konferens i EU-parlamentet i Bryssel. Nu kommer rapporten på engelska som sammanfattar frågan om kvinnor ur minoritetsgrupper i konfliktområden.

Assyriska Kvinnoförbundet (AKF) genomförde en framgångsrik konferens i EU-parlamentet i Bryssel under hösten. Konferensen sponsrades av bland annat EU-parlamentarikern Kati Piri från socialdemokratiska gruppen (S&D) och Unrepresented Nations and Peoples Organisation (UNPO).

Nu har AKF gett ut en omfattande rapport på engelska om kvinnors utsatthet med utgångspunkt i konferensen i Bryssel. Rapporten som är på 34 sidor är utgiven av AKF i samarbete med UNPO och innehåller ett förord av UNPO:s generalsekretare Marino Busdachin.

– Känslan av maktlöshet och en total politisk och medial tystnad är förlamande och förödande för vårt folk, en etnisk och religiös minoritet som i århundraden levt under existenshot. Vi har fått nog och kommer att skrika ut våra systrars och barns smärta tills omvärlden hör oss, sade Nursel Awrohum, ordförande för Assyriska kvinnoförbundet i Sverige som anordnade konferensen.

Läs rapporten i sin helhet i bifogade filen nedan.

 

Brysselkonferens_29_september_2016