I veckan beslutade personerna bakom nyhetssidan assyrianews.com att stänga ner efter hot.
– Det är inte ett roligt beslut men jag orkar inte längre efter det som hänt, säger Gabriel Beth-Kathe som drev sidan.

Nyhetssidan assyrianews.com samlade nyheter och texter om assyriska frågor på olika språk. Sidan besöktes av över 500 personer dagligen. Verksamheten är nu nedlagd efter hot från en assyrisk organisation i Australien. 

– Vi fick nog efter upprepade hot och anmälningar från främst assyriska organisationer, skriver Gabriel Beth-Kathe som var ansvarig för uppdateringen och Andrias Isik, tekniskt ansvarig i ett pressmeddelande.

Droppen blev de hotfulla mejl som organisationen AshurSats ledare Elias Yalda från Australien skickade till assyrianews.com efter att sajten länkat till AshurSats videoklipp. 

– Agerandet från AshurSat är enligt oss oförsvarligt eftersom det hade räckt med att de skulle be oss ta bort det som de ogillade istället för att komma med indirekta hot och kontakta den australiensiska ambassaden i Stockholm, står det i pressmeddelandet. 

Gabriel Beth-Kathe kommer att fortsätta med sina nyhetsutskick via mejl istället och uppmanar assyrianews.coms besökare att i fortsättningen besöka sajten assyrianstart.com 

– Vi har arbetat ideellt, lagt ner pengar och tid på assyrianews.com och den här händelsen ger en bitter eftersmak efter vårt prestigelösa arbete och välvilja, skriver de i pressmeddelandet och avslutar med orden:
– Vår största fiende är vi själva.