Trots torka är Iraks matbrist till stor del skapad av människor. Oroligheterna har många dimensioner. En historisk oförrätt har ännu inte rättats till, rättvisa har inte skipats. Oavsett vad man anser om det rättmätiga i jordreformer har genomförandet varit vansinnigt och fått katastrofala effekter.

AUG har därför i samarbete med Assyriska Ungdomsdistriktet i Stockholm (AUDS), försett mer än 135 familjer med mat och förnödenhetsartiklar under sommaren. Den här matutdelningen kom att lindra situationen för tusentals i byar såsom Sheyoz, Sorka, Muserik, Semel och Malta i Norra Irak, Assyrien.

Matinstallationen var en del av insamlingen som i år ordnas i samarbete med Assyriska Ungdomsdistriktet i Stockholm till förmån för fattiga barnfamiljer i Norra Irak, Assyrien. Tack till AUDS som var huvudsponsor och stödde vårt projekt där en humanitär insats i form av matutdelning var på plats.

Upp till hundra personer har besökt varje utdelningsstation. ”Vi anser att vi har en moralisk skyldighet att hjälpa dessa människor”, menar ordföranden för AUDS, Rabi Masso.

Det gör vi också!

Vill även du bidra? Eller arbetar du inom ett företag eller en organisation som också vill bli huvudsponsor för ett projekt? Vi välkomnar både stora och små samarbeten. Sälj en produkt till förmån för Assyrier Utan Gränser, sprid information till kunder och personal, bli huvudsponsor. Valet är Ditt! Vill Ditt företag eller organisation vara med i ett sammanhang som engagerar kunder, personal och allmänheten, och dessutom göra skillnad för barn? Möjligheterna är många.

Det sker nu! Rädda liv!

Assyrier utan gränser