Både Charles Sampson och Andreas Haddad har gällande kontrakt med Assyriska över nästa säsong. Ändå kan båda vara på väg bort från Assyriska. För Sampson handlar det om ett lån till div 1-klubben Boden. Haddads fall är mera diffust.

Då konkurrensen på Assyriskas mittfält varit stenhård har Charles Sampson knappt fått någon speltid under 2007. Mittfältaren, som har kontrakt med Assyriska till och med 2009, måste därför se sig om andra alternativ. Hetaste alternativet är division 1-klubben Boden, som visat ett seriöst intresse för ghanesen.

Igår fick Boden ett nytt kontraktsförslag, som kan bli lösningen för Sampsons kommande år. Enligt klubbdirektör Ingemar Ek kommer Sampson att bjudas in för en noggrann läkarundersökning inom kort.

Skulle Sampson hamna i Boden får han sällskap av en lagkamrat från Assyriska. Boden har tidigare i år gjort klart med anfallaren Aluspah Brewah, även han från Assyriska.

Andreas Haddad var en av de tongivande spelarna under årets säsong. Han vann den interna skytteligan och var en av de bidragande orsakerna till att Assyriska tog sig tillbaka till Superettan. Men nu kan även han vara på väg bort.

Knappt hade Haddad hunnit landa med planet från Thailand, fick han lägga sig på operationsbordet. Det är hälsenan, som enligt Haddad, har krånglat under hela året.

– Nu hoppas jag att det är fixat, men det blir nog ingen fotboll för mig under de kommande 2-3 månaderna, säger Haddad.

Om framtiden i Assyriska säger Haddad att han vill spela så högt upp som möjligt i seriesystemet. Han är medveten om att han har ett gällande kontrakt över nästa år, men säger att han överlämnat sina önskemål till sin agent som får förhandla med Assyriska om en lösning.

Inget är klart med ny klubb, men enligt Haddad kommer han inte att spela för någon annan svensk klubb i samma division som Assyriska och siktar alltså på en professionell karriär utomlands.