För oss svensk-assyrier är Kennedy Bakircioglu ett känt begrepp inom fotboll. En assyrier som nått hela vägen till svenska landslaget skänker oss glädje och stolthet. Men hur många av oss visste att skyttekungen i belgiska högsta ligan är assyrier?

Sanharib Malki är tjugofyra år och spelar för Germinal Beerschot, från Antwerpen, som för närvarande ligger på fjärdeplats i belgiska högstaligan, Eerste Klasse. Det här är hans andra år i klubben och han har tagit en ordinarie plats som anfallare. Hans tio mål på nitton matcher har höjt hans marknadsvärde och klubbledningen har kontrakterat honom till år 2011.

På sin meritlista har Sanharib även ett mål i kvalet till UEFA-cupen. Det var för sin förra klubb, K.S.V. Roeselare, som han gjorde klubbens första historiska mål i någon europeisk cup. Målet kom mot FK Vardar från Makedonien.

Sanharib, som är född i syriska Qamishli, kan snart bli aktuell för debut i syriska landslaget. Hans nuvarande klubbtränare, italienaren Caprini, som snart tar över Syriens landslag vill ha med sig sin skyttekung till Syrien.

– Beerschot – Dender 1-0 – Sanharib Malki
– Se andra videor från Sanharib Malkis matcher