Seyfo Centers starke man, Sabri Atman, har i dagarna besökt Los Angeles och Assyrian Aid Societys amerikanska avdelning i samband med biståndsorganisationens årliga gala.

Galan som hölls den 24:e juli var den fjärde i raden och Sabri Atman var inbjuden som huvudtalare. I sitt talen berättade han om policyn med hat och mord från den dåtida turkiska regeringen och hur det var en del i strategin att skapa den moderna turkiska staten där alla turkiska medborgare talade ett språk, turkiska, och följde en religion, islam.

Ordföranden för Seyfo Center påminde publiken om att det är deras nationella ansvar att arbeta så länge det behövs för att världens regeringar, inklusive den turkiska, ska erkänna folkmordet Seyfo. Han uppmanade också armeniska organisationer att inkludera assyrier och pontiska greker när de talar om folkmordet eftersom folkmordet drabbade alla dessa grupper.

Dagen efter galan åkte en grupp assyrier från Assyrian American Association of Southern California tillsammans med Sabri Atman till den ikoniska Hollywood-skylten med assyriska flaggor och plakat för att påminna omvärlden om folkmordet. Efter ett kortare tal av Sabri Atman släppte man röda och svarta ballonger, symboliserande folkmordsoffrens blod och den sorg det fort med sig, upp till skyn i en symbolisk gest.