Den som vill kommentera en artikel på hujada.com måste i dag vara inloggad på sajten. Kravet på registrering och inloggning har lett till att ytterst få kommenterar artiklarna. Nu ska det bli ändring.

Möjligheten att kommentera artiklarna på hujada.com har funnits länge men ytterst få av läsarna har utnyttjat den. Nu vill Assyriska riksförbundets mediaansvarige, Afram Yakoub se en ändring och ta bort kravet på registrering och inloggning. 

Varför kommer denna ändring?

– För att det bevisligen inte har fungerat med krav på registrering och inloggning. Tröskeln blir för hög för den som bara har något kort att kommentera då och då. Vi vet att det är efterfrågat, vilket även gick att se från den webbfråga vi nyligen ställde till läsarna och där majoriteten vill kunna kommentera utan att behöva logga in. 

 Är det viktigt med kommentarsfält?

– Webben ger en unik möjlighet för läsare att uttrycka sina åsikter och det är viktigt för att få en levande debatt och en mer dynamisk webbtidning. Det vore dumt att inte utnyttja denna möjlighet till fullo. 

Kommer det att finnas några restriktioner?

– Det kommer vara noll tolerans mot missbruk. Vi kommer erbjuda möjligheten att fritt kommentera för att öka värdet på artiklarna, inte för att det ska bli en möjlighet att framföra otrevligheter, påhopp eller annat som inte är förenligt med vår verksamhet. Ingen registrering kommer att krävas för att lämna en kommentar men kommentaren kommer synas först när en moderator godkänt den. 

Finns inte risken att granskningen kommer sluka för mycket?

– Vi tror inte det. Vi har sagt att vi vill pröva ett nytt koncept som vi får utvärdera efter ett tag. Det går alltid att anpassa.

När blir det verklighet?

– Inom de närmaste veckorna.