Josef Shaba från Södertälje åker inom några dagar till Las Vegas för att delta i Assyrian American convention. Redaktionen passade på att ställa några frågor…

Blir detta första gången du deltar i konventet?

– Ja, jag har velat vara med tidigare år men det har inte blivit av. Det ska bli riktigt roligt att träffa så många nya personer och få nya kontakter.

Åker du själv?

– Jag åker helt själv men en assyrisk familj från England kommer också dit så jag kommer ha några bekanta på plats.

Vilken är den största anledningen till ditt besök?

– Jag vill först och främst träffa de assyriska ungdomarna i USA. Det har växt fram en gräsrotsrörelse där bland de unga och de arbetar för att hjälpa vårt folk i hemlandet. Jag vill skapa ett samarbete med dom. Jag kommer också få chansen att dela med mig av mina idéer under ett föredrag. För några dagar sedan tog jag också kontakt med Assyrier Utan Gränser här i Sverige. Jag kommer hjälpa dom att marknadsföra sig under konventet genom att berätta om deras biståndsarbete tillsammans med deras ambassadör Linda George som också kommer finnas på plats. 

Skulle du vilja se ett liknande konvent för assyrierna i Europa?

– Det vore grymt. Det skulle bli ett bra forum för att träffas och knyta kontakter.