Mot bakgrund av förra veckans tragiska händelse i Södertälje uppmanar Assyriska Riksförbundet, Assyriska Kvinnoförbundet och Assyriska Ungdomsförbundet sina medlemsföreningar och medlemmar att stödja Assyriska FF genom att delta i söndagens manifestation mot våld på Södertälje fotbollsarena där bröderna Eddie och Yaacoub Moussa kommer att hedras.

Morden på bröderna Eddie och Yaacoub Moussa har skakat assyrier i hela Sverige. Misströstan har varit utbredd och reaktionerna starka bland alla som delar familjernas sorg. Förutom de närmast anhöriga så har även Assyriska FF drabbats synnerligen hårt. I och med den tragiska händelsen i förra veckan så tvingas Assyriska FF nu gå igenom sin kanske allra svåraste prövning någonsin.

Assyriska FF är en del av det assyriska folkets moderna historia. Många är de som följt laget sedan barnsben i framgångar och motgångar. I denna svåra tid är det viktigare än någonsin att vi visar vårt stöd för klubben som vi älskar och vår solidaritet med de spelare som förlorat en omtyckt lagkamrat.

Fotbollsföreningen har själv gått i främsta ledet för socialt ansvarstagande genom initiativet Stå upp för Södertälje som syftar till att ena staden i kampen mot de destruktiva krafterna. Nu behöver fotbollsföreningen oss – alla supportrar.

Söndagen den 11 juli kl. 15:00 tar Assyriska FF emot gästande GIF Sundsvall på Södertälje fotbollsarena. Bröderna Eddie och Yaacoub Moussa kommer då att hedras i en manifestation mot våldet och det kommer att vara fri entré.

Assyriska Riksförbundet, Assyriska Kvinnoförbundet och Assyriska Ungdomsförbundet uppmanar alla våra medlemmar att på söndag närvara vid Södertälje fotbollsarena för att delta i manifestationen mot våldet och visa sitt stöd för Assyriska FF.

Assyriska Riksförbundet i Sverige
Assyriska Kvinnoförbundet i Sverige
Assyriska Ungdomsförbundet i Sverige

Texten uppdaterades 080710