Assyriskas vinst mot Trollhättan borta innebär att den förlustfria sviten fortsätter. 2-0 till Assyriska innebär att laget spelat en oavgjord och vunnit fem matcher på de sex senaste matcherna.

Enligt Trollhättans tränare, Lars-Olof Mattson, gjorde Trollhättan sin bästa insats mot Assyriska igår, och verkade inte alltför nedstämd trots förlusten.

– Vi orkade stå upp och fortsätta med hög press. Kan vi gå in med maximal insats mot sämre lag än Assyriska är jag övertygad om att vi kommer att klara det här, säger Mattson till Trollhättan FC:s officiella hemsida.

Roberth Johansson tyckte att Assyriska mötte ett Trollhättan som jobbade hårt tillsammans och bjöd på tufft motstånd.

– Trollhättan tryckte på bra innan vi gjorde 2-0, hade vi inte gjort det målet hade vi nog släppt ett till slut. Det var små marginaler och matchen blev så tuff som jag trodde, sade Johansson till fct.nu.

Dennis Östlundh, som blev vald till matchens lirare i Assyriska, tyckte också att motståndarna stod upp bra till en början. Men samtidigt var det hans lag som var det spelförande laget som kunde ta en stabil vinst.

– De fick jaga och ju längre matchen gick, desto tröttare blev de, säger Östlundh till LT.

Assyriska parkerar nu på en andra plats i tabellen tätt efter Mjällby. Det har i och för sig inte ens gått en tredjedel av serien, som är väldigt jämn, men lagkaptenen har en liten motivering till varför Assyriska har haft en positiv trend de senaste matcherna.

-Vi är ödmjuka och lägger ner jobbet som krävs, förklarar Östlundh framgångarna.