Assyriska spelar ännu en säsong i Superettan nästa säsong. Det blev klart efter söndagens seger mot Gais med 2-1. Samtidigt ökar frustrationen över att laget verkar abbonnera på en plats i andra serien.

När nu snart ännu en fotbollsäsong är över har AFF kvalificerat sig för spel i Superettan ännu ett år. Laget började starkt och radade upp segrar under första hälften av säsongen men föll alltmer ihop efter sommaruppehållet. Ett välkänt mönster för fansen oavsett tränare eller spelarmaterial. 

Med en årlig budget på endast 13-14 miljoner är Assyriska Fotbollsföreningen en av Superettans minsta klubbar ekonomiskt sett. Ur det perspektivet är en återkommande topp fem placering snarare något att imponeras av. För avancemang till Allsvenskan krävs en enorm ekonomisk satsning. Det är inte något som ligger inom räckhåll enligt många som följer laget på nära håll. Anledningarna är flera. 

Det är hård konkurrens om sponsorpengar i Södertälje som även är mer av en ishockey-stad än en fotbollsstad. Trots ihärdiga försök att locka fler täljebor med annan bakgrund än assyrisk har inte supporterskaran diversifierats särskilt mycket. Två stora anledningar till den ekonomiska begränsningen enligt många med insyn i klubben. 

Även om många uttryckte lättnad över ett säkrat superettan-kontrakt är frustrationen över lagets oförmåga att avancera till Allsvenskan inte obefintlig.