Länstidningen i Södertälje har en serie idag som går under namnet ”Utmaningen” och den handlar om att försöka skildra problemen i stadsdelarna Ronna, Hovsjö, Geneta med flera. Hujådås Afram Kourie vill passa på att tacka Länstidningen i Södertälje för sitt initiativ, som han hoppas skall väcka flera.

Det är områden som inte är helt problemfria och att sopa problemen under mattan och hoppas på det bästa är nog inte en effektiv metod för ett stabilare samhälle. Genom att LT uppmärksammar det positiva som fritidsgården Rösberga i Ronna  med Martin Kesenci i spetsen men även det negativa som missnöjet i Hovsjö, blåser detta liv i elden. Elden är debatten om de ökat problemtyngda områdena i Södertälje, som i mina ögon är en debatt som kommer att hållas inom en snar framtid med både oroliga föräldrar och förvirrade politiker. På mötet kommer man fråga sig hur man ska lösa dessa ökade problem med allt mer trotsiga, msn-chattande och något mera överviktiga ungdomar.

Vakna föräldrar och politiker, men framförallt föräldrar! Vi har med tiden blivit latare eller åtminstone tankspridda, med fokus på fel saker. Det är dags för oss att vakna och agera lite och kanske uppfostra våra barn lite mer, inte endast genom att köpa PS3 för att lätta på samvetet lite. Det krävs nog lite mer energi än så. Sluta förlita er för mycket på politikerna, dessa kan inte lösa alla våra problem vi får nog göra mycket själva också.

Att den lokala tidningen börjat skriva om de ökade problemen och kanske börjat med det precis innan grevens tid är positivt och det gäller att vi, precis som svampar suger till sig vatten, suger till oss kunskapen om de nuvarande och annalkande problemen. Tack LT och fortsätt gärna med serien ”Utmaningen”. Snart vaknar en till.

Läs mer på LT:s hemsida:
Attacken mot LT-bilen – 29 okt 2007
Hovsjöbon om sitt polishat – 30 okt 2007
”Ingenstans kan få lägenheter så billigt” – 2 nov 2007