Assyriska rörelsen förlorade den 27 oktober 2006 en god kämpe. Nyheten om vår vän och bror Hobil Haidaris bortgång kom som en kalldusch och är fortfarande ofattbar för den assyriska ungdomen. Idag har Hobil Haidari efter en hastig sjukdom lämnat sin far, mor, syskon, vänner och bekanta och oss alla i sorg och saknad.

Hobil Haidaris insatser i assyriska ungdomsverksamheten är ovärderliga. Hobil hade alltid ett leende på läpparna och var ambitiös och hjälpsam. För Hobil var ungdomsverksamheten alltid en fråga med högsta prioritet. Hobils bortgång är en förlust inte bara för familjen Haidari utan också för hela den assyriska rörelsen som ännu befinner sig i sin ungdomsålder. Det som upphöjde Hobil till en sån nivå och lät honom erövra den assyriska ungdomens kärlek och respekt var hans fasta principer som han handlade efter och hans outtröttliga kamp för sitt folk.

Hobil, medan du i din bästa produktiva ålder gav näring åt vår assyriska ungdomsverksamhet kom den obarmhärtiga döden och ryckte dig bort från oss. Det känns fruktansvärt svårt att beskriva våra känslor och hitta de rätta orden, vår älskade Hobil. Du var älskad av stora som små. Hobil, hela den assyriska rörelsen sörjer dig med blödande hjärta. Du kommer att leva i våra hjärtan. Du har lämnat ett stort tomrum efter dig.

Assyriska riksförbundet med sina lokalföreningar framför sina djupaste kondoleanser till familjen Haidari. Med vårt djupa deltagande i familjen Haidaris sorg vill vi säga dig: Tack Hobil för allt du har gett den assyriska ungdomsrörelsen! Våra tankar går just nu till Hobils pappa Sabri, mamma Lusiya, syskonen Robil, Ninos, Johanna och Johan och den övriga närmaste släkten. Vi från Assyriska riksförbundet delar er sorg och saknad. Farväl vår käre bror och sanne kamrat. Du lever i våra hjärtan. Må frid lysa över ditt minne.

Å Assyriska riksförbundet vägnar