Assyriska går till pausvila med utvärdering och uppföljning i stilla sinnet. Den nya hemsidan kom så på plats och reaktionerna var övervägande positiva. Detta hindrar oss inte från att fortsätta utveckla sidan med Forum, AFF-TV, Souvenirshop och en engelskspråkig version. Webbteamets uppdrag är alltjämt att göra assyriska.se till en mer levande och attraktiv mötesplats. Assyriskas ordförande Sargon De Basso ger sin syn på saken när serien nått halvtid.

Assyriska manualen  Utvärderingen av ungdomsfotbollen vi låtit utföra visar att den hamnat i skymundan. Det budskap som föreningen förmedlat till ungdomarna har inte alltid korresponderat med den verklighet som ungdomarna möter.

Därför har vi nu utvecklat Assyriska Manualen, som kommer att vara en ledstjärna för hela ungdomsverksamheten. Ett fullödigt dokument med klara mål, tydliga regler och instruktioner för ledare, föräldrar och ungdomar. Skapandet av Assyriska Manualen bidrar till den kontinuitet som varit bristvara i ungdomsfotbollen. Ambitionen är även att tillsätta en till heltidstjänst för att säkertställa förankringen.

Huvudstyrelsen har, i takt med ett fördjupat samarbete med Sörmlands Idrotten och Sörmlands fotbollsförbund, beslutat att nya ledamöter skall beredas plats i ungdomskommittén. På detta sätt bjuds nya och nygamla eldsjälar in till att engagera sig för ungdomen.

Värt att notera är att Assyriska hade fem spelare till uttagningen av landslaget för pojkar födda -91 och fick med hela tre spelare i 16-manna truppen. Den här veckan spelar de en fyrnationsturnering i Halland mot Norge, Wales och Turkiet. 

Allsvenskan inom räckhåll  Så här i transfertider höjs alltid röster för storslagna värvningar till seniorlaget. Ibland tas övertoner till i ivern efter att få förverkliga en s.k. drömvärvning.

Samtliga av årets värvningar har gått rakt in i startelvan och bidragit till Assyriskas nuvarande tabellplacering. Det är inte illa. Assyriska har inför säsongen gjort de värvningar som föreningens ekonomiska verklighet tillåtit.

Vid sommarfönstrets öppnande uppgick antalet Club 1974-medlemmar – från Södertälje – till exakt 10 personer. Jönköping ligger bättre och har över 30 medlemmar. Jag vill att alla med hjärta för Assyriska nu ansluter till club 1974. Det vore minst sagt välbehövligt.

Assyriska har en bra och exklusiv trupp. Antalet egna produkter i truppen är rekordhögt. Håller vi oss skadefria, spelar klokt och behåller harmonin i truppen kan vi gå långt. Jag skrev det innan säsongen startade och upprepar det på nytt:
-Om Allsvenskan är inom räckhåll skall vi hugga efter platserna. Allt annat vore inte Assyriskt.

Assyriska alliansen  I åratal har det talats om en Assyriskaallians mellan Södertälje, Norrköping och Göteborg (på senare år även Rinkeby). Jag lovar att kalla till allianskonferens redan i år. Agendan blir bland annat samarbete kring marknad och sportsliga tjänster. Allt för att stärka gemenskapen.

Tillsammans är vi oslagbara!