I kväll möter Assyriska Väsby i superettans fjärde omgång. Inte nog med att drabbningarna mot Väsby brukar vara tuffa så missar lagets defensiva mittfältare, Andi Toompuu, kvällens match på grund av en knäskada.

Efter över en veckas vila är det dags för match igen. Assyriska åker till Upplands Väsby för att möta just Väsby på Vilundavallen.

Assyriska har börjat serien med två segrar och en oavgjord match, medan Väsby ”bara” har kammat hem tre poäng på lika många matcher.

Även om Assyriska har bättre form skall man komma ihåg att Väsby på bortaplan alltid är en tuff match. Om Assyriska inte går in med rätt inställning kan supportrarna få uppleva en insats som påminner om förra året.

Senast lagen möttes på Vilundavallen var förra året och det var en extremt torftig tillställning. Första halvleken kommer jag ihåg som hyfsad, men den andra var under all kritik. Assyriska låg under med 1-0 och kunde inte spela tre passningar i rad till varandra. På övertidens döende sekunder tilldömdes laget en frispark precis utanför straffområdet. Halva supporterskaran hade lämnat arenan när Dennis Östlundh stegade fram och dundrade in 1-1.

Då kändes ett oavgjort resultat som en seger.

Men med dagsformen årets trupp kan man nog begära lite mer i år. Om Assyriska spelar som i de senaste två matcherna bör laget kunna bärga hem de tre poängen. Skadeläget är det enda frågetecknet inför matchen.

Enligt tränaren Michael Borgqvist är skadeläget detsamma som tidigare. På assyria.se, lagets officiella hemsida, säger Borgqvist att Pierre Bengtsson, Tomas Lekander och Sargon Simonsson är skadade, men är på bättringsvägen. Borgqvist nämner dock inget om Andi Toompuu. Enligt vad Hujada.com erfar har Toompuu känningar i knät och är ett ytterst osäkert kort mot Väsby.

Jag var själv nere på sista träningen innan matchen och fick det bekräftat av flera spelare. Men om nu Borgqvist inte nämner det kan det ju vara spel för gallerierna. Men om Toompuu nu är skadad öppnar det för en elva med två riktiga yttrar. Enda frågan blir hur Assyriska klarar sig utan sin ”städgumma”?

Preliminär elva mot Väsby:
Rytterbro – Lorentzon, Samuelsson, Bergman, ”Alex” – Moussa, Östlundh, Åslund, ”Azizou” – Marklund, ”Dinho”.
Avbytare: Hedlund, Merkes, Shaba, Llumnica, Mahr.