Beth-Nahrin-Wien stiftelsens pris går i år till historikern och författarinnan Dr. Gabriele Yonan och skribenten och aktivisten Zeynep Tozduman.

Beth-Nahrin-Wien stiftelsen bildades 2009 av ett fåtal assyrier i Wien som vill stödja och uppmärksamma positiva krafter. 

I ett skriftligt meddelande tillkännagav stiftelsens ordförande Aslan Gabriel årets pristagare. Tyskan Gabriele Yonan och turkiskan Zeynep Tozduman delar på årets pris. Yonan har bland annat skrivit den faktaspäckade boken Den glömda förintelsen av assyrierna. Hon har studerat assyriernas moderna historia och bidragit till att öka medvetenheten om assyriernas utsatthet. Zeynep Tozduman har talat högljudt i Turkiet om förtrycket av assyrier och hjälpt till att bland annat etablera en assyrisk förening i landet. I tillkännagivandet skriver stiftelsen: 

”Årets vinnare har visat stort mod, ambition och en högljud anda i det civila samhället. De har varit och är beredda att kämpa för sina övertygelser och står trofast vid sina åsikter även om de inte alltid mottagits väl av kritikerna. Vinnarna har följt sina övertygelser och har inte låtit någon avskräcka de.” 

Priscerenomin hålls i slutet av oktober i Wien.