Assyrian European Convention som hålls 8-9 oktober i Göteborg har lockat en imponerande lista av talare, aktivister och community-ledare. Eventet beskrivs som historiskt och en mycket välbehövlig arena för den assyrisk-europeiska gemenskapen.

På talarlistan till det allra första Assyrian European Convention finns EU-parlamentarikern Bodil Valero från Miljöpartiet, riksdagsledamoten Robert Hannah från Liberalerna, forskaren och journalisten Susanne Gusten från USA, tänkaren och skribenten Mardean Isaac från London, ledande sakkunniga Michael Youash från Kanada och Reine Hanna från Chicago samt språkprofessorn Efrem Yildiz från Spanien.

Eventet har lockat många ur de assyriska aktivist- och organisationsleden från länder som Frankrike, Belgien, Holland, Sverige och Tyskland. Konventet anordnas av Assyrian Confederation of Europe som i år växer till att omfatta de assyriska riksförbundena i Sverige, Tyskland, Belgien och Nederländerna. I samband med tvådagarskonventet håller konfederationen sitt allra första ordinarie årsmöte där man väljer en president och styrelse för en mandatperiod på tre år.

Under konventets andra dag, söndagen den 9 oktober, hålls en direktsänd insamlingsgala med start kl 16:00. Intäkterna går oavkortat till Assyrian Confederation of Europe för att etablera en närvaro i Bryssel. Personer som inte kan närvara kan se galan live på Assyria-TV och donera via Swish.

Du kan registrera ditt deltagande på www.assyrianconfederation.com/convention