Förra året sprang ett 20-tal assyriska kvinnor Vårruset med budskapet om att vi är assyrier och att vi finns här. En del bar t-shirts med ett budskap om folkmordet och andra bar den assyriska flaggan. Efter förra årets lyckade deltagande arbetar Assyriska Kvinnoförbundet för att Vårruset ska bli en återkommande årlig aktivitet.

Assyriska Kvinnoförbundet tillsammans med NAWLO inbjuder alla assyriska kvinnor i Stockholmstrakten att delta i Vårruset även i år. Vårruset är en aktivitet där ca 150 000 kvinnor i Sverige springer, joggar eller går fem km.

Men Vårruset är mer än bara motion och tävling. AKF och NAWLO kommer att trycka upp snygga och välsynliga t-shirts med texten Assyriska kvinnor i rörelse för att uppmärksamma det assyriska folket och i synnerhet de assyriska kvinnorna. Vårruset erbjuder också en god picknick som intas efteråt på gräsmattan vid Stockholms universitet tillsammans med tusentals andra kvinnor.

Du som är intresserad av att springa fem kilometer tillsammans med andra assyriska kvinnor under parollen Assyriska kvinnor i rörelse är välkommen att anmäla dig senast 22 april till Hazme Dag på mail dagzabett@hotmail.com eller på mobil 0704 07 33 10.