Elisabeth Nison, styrelsemedlem i Assyriska Kvinnoförbundet har ertappats med att ljuga om mediebevakningen av en konferens.

Elisabeth Nison, styrelsemedlem i AKF deltog i ett möte i Tyskland den 8-9 juni med en rad assyriska organisationer. I ett klipp från hennes tal som spridits på sociala medier påstår hon att Assyria TV ska ha medvetet inte rapporterat om AKF:s konferens i EU-parlamentet i Bryssel under september 2016.

Påståendet har tillbakavisats i ett inslag i Assyria TV där kanalens representanter har redovisat att över 3,5 timmars sändningstid har ägnats åt AKF:s konferens, inklusive program inför och efter konferensen samt sändning av hela konferensen i sin helhet.

Även tidningen Hujådå har rapporterat om konferensen i två separata artiklar, här och här.

AKF har ännu inte kommenterat det märkliga agerandet och varför dess representant framfört rena lögner. Elisabeth Nison fortsätter som styrelsemedlem i organisationen trots det grova övertrampet.

Konferensen i fråga som ägde rum 2016 genomfördes med aktiv hjälp av Assyrian Confederation of Europe och Assyriska riksförbundet i Belgien, två organisationer vars legitimitet var under ifrågasättande av flera av deltagarna, inklusive av AKF:s representant, i mötet i Tyskland nu i juni.

Händelsen representerar en ny bottennivå inom den assyriska rörelsen där en rad uppseendeväckande ageranden har avlöst varandra de senaste åren.